vrijdag 31 juli 2009

Ding 23 Evaluatie

Zo, het laatste ding...ik heb het gehaald!!


Mijn favoriete dingen:
Ik pik er een paar uit:
Youtube: blijft gewoon fantastisch! Maar dat wist ik al.
Librarything: niet dat ik er zo druk mee ben ik kijk wel af en toe en voeg soms een nieuwe titel toe. Ik heb dankzij librarything toch weer een aantal nieuwe boeken gelezen die ik anders misschien niet ontdekt had, dankzij de aanbevelingen van leden. Erg leuk! Ook zeker interessant te gaan onderzoeken of we iets kunnen met librarything integreren in de catalogus.
Twitter: ik weet nog niet zeker of het nu echt nuttig is maar ik vind het wel grappig.
Catalogus 2.0: wilde ik al maar na 23 dingen ben ik helemaal enthousiast en zie ik de noodzaak ervan!

Wat heeft dit leerprogramma “gedaan” met jou en met de organisatie waar je werkt?
Ik ben me meer bewust geworden van alle nieuwe ontwikkelingen in 2.0 land. Ik ben me ook meer gaan realizeren dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van die nieuwe ontwikkelingen. Of we er nu iets mee kunnen of niet. In ons vak staat informatie centraal, of het nu een boek is of een 2.0 'ding'. We moeten van beiden afweten.
Op het werk: we gebruiken nu af en toe MSN tussen collega's, scheelt een hoop heen en weer mailen. En de Mediatheek heeft nu een eigen Twitter. Volg ons!!

Wat kan er gedaan worden om 23 Dingen te verbeteren?
Wat minder theorie om door te spitten. Er viel soms wel erg veel te lezen! De filmpjes waren vaak wel leuk. Wellicht meer hiervan en minder tekst.

23 Dingen was voor mij …”
hardstikke leuk! Dit woord gebruik ik nogal veel in mijn blogs dus noem ik het nog maar een keer bij gebrek aan beter.

Ik vind het leuk (is ie weer) om nieuwe dingen te ontdekken. Het was eens even heel wat anders. Ik ben erg voor afwisseling en dat biedt de cursus vollop.

Ik kijk uit naar de bijeenkomst in september!

donderdag 23 juli 2009

Ding 22 Bibliotheek 2.0

Het eennalaatste ding alweer. Dit ding heb ik wat uit lopen stellen aangezien ik het lekker vind om praktisch bezig te zijn met de dingen en het me wat meer moeite kost om een visie over het geheel te formuleren. Ook de library 2.0 meme map vind ik niet zo uitnodigend. Komt omdat ik eigenlijk een beetje een hekel heb aan grafieken.

Bibliotheek 2.0. De verschillende artikelen hebben veel met elkaar gemeen.Ik kan me vinden in een behoorlijk aantal punten en plaats een paar kanttekeningen. Ik pak er een paar uit van Michael Stephens:

de bibliotheek is van de gebruikers, de bibliotheek is altijd bereikbaar, de bibliothecaris slecht barrières, de bibliotheek is transparant

Goed punt. Gebruikers staan centraal. Het kan zeker geen kwaad om transparanter te zijn. Waar zijn we eigenlijk mee bezig in bibliotheekland? Veel gebruikers zullen geen idee hebben behalve dat je boekjes kunt lenen. Juist hier komt 2.0 goed van pas. Ik denk en hoop dat we door bijvoorbeeld twitter, bloggen of msn dichter bij de gebruikers komen. Hun wensen en ideeëen worden wellicht meer helder voor ons. En zij komen weer meer te weten wat ons bezig houdt.
Bibliotheek 2.0 vraagt ook een actievere houding van de gebruikers: geef ze de mogelijkheid tot rss maar laat hen ook participeren in de catalogus en reviews schrijven, taggen. Dat vind ik echt mooie mogelijkheden waar ik enthousiast over ben. Nu hoop ik natuurlijk wel dat de gebruikers mijn enthousiasme gaan delen! Dat weet je natuurlijk nooit zeker.

Dat de bibiotheek altijd bereikbaar zou moeten zijn, staat voor mij buiten kijf. Information without walls vind ik altijd een mooie slogan. We doen op de HU al erg ons best met de databanken die vanuit thuis toegankelijk zijn. Als ik het meer letterlijk neem: hier op de FEM is besloten het gebouw elke dag om 18.00 te sluiten, ook de mediatheek. Dat dat echt niet meer van deze tijd is lijkt me duidelijk. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan bibiotheken zoals Xplora of de Universiteit Utrecht. Zij hanteren ruime openingstijden tot grote tevredenheid van hun gebruikers. Maar dit terzijde.

Bibliothecaris moet een trendspotter zijn

Yep, zeker. We moeten ons bewust zijn van de ontwikkelingen en deze blijven volgen. Ook na de 23 dingen cursus. Alleen: niet alles zal bruikbaar zijn voor ons en we moeten ons ook niet zomaar in van alles storten alleen omdat het zo 2.0 is. Alleen datgene eruit pikken wat echt nuttig is voor ons als Hogeschoolbibliotheek. Maar aan de andere kant, daar komen we pas achter als we het uitgeprobeerd hebben.

Ik verheug me op de afsluitende bijeenkomst. Volgens mij hebben we genoeg om over te praten. Bloggen is leuk maar toch anders dan face to face met elkaar kletsen.

dinsdag 14 juli 2009

Ding 21 Aquabrowser, my discoveries en andere sociale bibliotheekcatalogi

Ik heb eerst even goed gekeken naar de OBA catalogus. Ik vind de mogelijkheden geweldig! Wel vind ik het behoorlijk druk aandoen en een beetje onoverzichtelijk. Wel heel veel informatie verzameld op 1 pagina.
Nee, ik ben fan geworden van de Ann Arbor District Library. Zo moet een catalogus er tegenwoordig uitzien vind ik: mooie rustige en aantrekkelijke interface, erg overzichtelijk en volop web 2.0: rss, gebruikers kunnen tags en notes toevoegen, raten, bloggen, noem maar op.

Als ik dat vergelijk met onze catalogus valt er nog een hele hoop te doen. Ik begrijp dat het mogelijk is om gebruikers titels te laten raten. Nou is het natuurlijk wel zo dat de behoefte om studieboeken te recenseren veel minder zal zijn dan bij materiaal van de OB bijvoorbeeld. Ten minste, dat denk ik. Waarom niet gewoon proberen en kijken wat er gebeurt? Iets klein misschien maar ik vind het erg mooi om plaatjes te zien van omslagen. Zou dit in onze catalogus ook mogelijk zijn? En zijn er misschien nog meer leuke toepassingen mogelijk in Vubis maar die we niet kennen? Of zouden de smarties die misschien voor ons verborgen houden??


Ik vind trouwens dat de formele beschrijvingeregels wel gehandhaafd moeten blijven en dat bibliothecarissen hoofdverantwoordelijk blijven voor de inhoudelijke toegankelijkheid van materiaal. Maar dat wil zeker niet zeggen dat gebruikers niet hele leuke en nuttige bijdrages kunnen leveren.

Kom maar op met de Vubis 2.0 catalogus!

maandag 29 juni 2009

Ding 20 Muziek online beluisteren in een sociaal netwerk

Op dit moment luister ik naar Coldplay radio via Last.fm. Zojuist had ik Tori Amos radio en die beviel ook prima. Ik vind het leuk dat Last.fm met me meedenkt en artiesten uitzoekt die een beetje vergelijkbaar zijn met de artiest die ik kies als radio. Tori Amos bijvoorbeeld...ik krijgt ook nummers te horen van Suzanne Vega en Natalie Merchant. Fijn! Coldplay leidt me weer naar bands als Keane. wellicht beetje voor de hand liggend allemaal maar mij hoor je niet klagen.

En dat is dus meteen het leukst aan Last.fm; de radio optie. Voor de rest moet ik zeggen dat ik een aantal toepassingen behoorlijk vaag vind. Ik begrijp niet goed hoe ik een nummer kan beluisteren zonder dat ie gelijk, vaak via Youtube overigens, de clipversie gaat afspelen. Zo wil ik een aantal albumnummers van Tori Amos luisteren maar ik kreeg alleen concertregistraties van de nummers te zien en te horen. Tori maakt zelden videoclips vandaar. Maar ook van andere artiesten krijg ik alleen clips te zien. Dan kan ik dus net zo goed op youtube gaan zitten. Of myspace...ik las dat je daar ook veel muziek kunt luisteren. Ga ik zeker proberen. Op blog van Harold las ik over Grooveshark. Inderdaad een leuke site. Ik heb me meteen aangemeld en ga de boel verder ontdekken.

Op Last.fm snap ik nog niet helemaal hoe ik een playlist moet samenstellen. Ik denk dat ik hiervoor itunes moet gebruiken maar die ga ik, als het ff kan, uit de weg want ik heb een behoorlijke hekel aan Itunes. Dat programma heeft de neiging dingen uit zichzelf te gaan doen waar ik niet om gevraagd heb.


Kortom, ik vind Last.fm best ok maar ik zou er zelf niet voor betalen. Internetradio en nu ook Grooveshark voldoet voor mij prima!

Wat moeten we als mediatheek met toepassingen als Last.fm? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de rest.

maandag 22 juni 2009

Ding 19 Sociale netwerken

Ik ken Hyves al redelijk goed. Ik had een tijdje een profiel maar deed er eigenlijk weinig mee. Daarom had ik me er weer afgemeld, een behoorlijke klus overigens. Maar goed, ik zal me binnenkort weer aan gaan melden. Ook omdat veel mensen van mijn koor erg druk zijn op Hyves en ik soms de helft mis. Dat moet dan weer doorgemaild worden enzo. Da's niet zo handig.


Trouwens, ik las ergens dat Facebook behoorlijk aan populariteit begint te te winnen! Al zie ik de meeste studenten hier voornamelijk met Hyves bezig. Het leuke van Facebook vind ik wel weer dat je met mensen over de hele wereld contact kunt leggen. Het ziet er ook goed uit allemaal. Ik ga dus ook gelijk maar een account op Facebook aanmaken. Ik laat weten wanneer ik online ben.

Wat zouden we als mediatheek met Hyves kunnen? Om dat het zo populair is bij studenten zou het denk ik ieder geval de moeite waard zijn om er een profiel aan te maken en ze zo proberen te bereiken. Al is het maar om te laten zien dat we bij de mediatheek met onze tijd mee gaan toch? We zouden studenten en medewerkers via Hyves op de hoogte kunnen houden van nieuwe aanwinsten, tv kijktips en interessante lezingen bijvoorbeeld. Eigenlijk wat we met Twitter ook zouden kunnen doen.

Wel moeten we op de mediatheekwebsite duidelijk vermelden dat we op Hyves of Twitter zijn, met een directe link naar onze profielen, anders vind waarschijnlijk niemand ons.

vrijdag 12 juni 2009

Ding 18 Librarything

Ik zit nu een tijdje op librarything: http://www.librarything.nl/home/eisje35

Leuk om je eigen verzameling boeken aan te leggen. Ook vind ik het vaak leuk om te kijken wie "mijn" boeken nog meer leest en welke men nog meer in de collectie heeft. Het zelf toekennen van tags, recenseren of op forums kletsen doe ik eigenlijk nooit. Wat ik vooral leuk vind zijn de aanbevelingen van leden. Zo heb ik toch al een paar leuke titels gelezen die ik anders misschien niet gauw was tegengekomen. Je krijgt ook regelmatig automatische aanbevelingen, daar zit af en toe ook interessante dingen bij.

Ik gebruik librarything dus eigenlijk alleen om tot ideeën te komen voor nieuw leesvoer. Terwijl er dus behoorlijk wat mogelijkheden zijn.

Voor de mediatheek zie ik librarything zeker als een leuke toevoeging voor onze catalogus. Zo wordt ie toch wat dynamischer. Het is wel jammer dat de meeste titels romans betreffen. Ik vind dat de Universiteit Utrecht een goede manier heeft gevonden. Zij integreren librarything in hun catalogus. Niet voor elke titels trouwens. Je ziet de de formele beschrijving van de bibiothecaris en onder de streep zie je een referentie naar librarything, met allerlei tags: catalogus UU. Ik vind het wel wat!

Ding 17 Een web 2.0 site naar keuze

Een van mijn favoriete websites is The Internet Movie Database IMDB. Nu is het wel zodat de site best nog iets meer web 2.0 kan. Er is bijvoorbeeld geen chatfunctie en de widget die ze hadden is onlangs opgeheven wegens gebrek aan belangstelling. Het zou dus nog wat interactiever kunnen.

Wat wel heel leuk is, is dat je er ontzettend veel info kunt vinden over zo'n beetje elk denkbare film, acteur, regisseur, of zelfs tv serie. Er is de mogelijkheid om films te recenseren en te discussieren over wat dan ook op de webboards. Je vindt er de nieuwste filmtrailers. Je kunt je ook abonneren op rss feeds en eigen filmlijsten samenstellen. Een van de leukste dingen vind ik zelf de kopjes Trivia en Goofs waardoor je allerlei leuke achtergrondinfo over je favoriete film kunt vinden.

Ik ga graag naar de bioscoop of huur een dvd'tje en kijk vaak voor- of achteraf even op de IMDB voor wat meer info. Een aanrader voor filmliefhebbers!

maandag 8 juni 2009

Ding 16 Youtube

Ahhh mij favourite thing! Ik vind youtube geweldig en ben een grote fan! Vooral muziekvideo's zijn bij mij favoriet, ook leuk als achtergrond. Ik hou ook erg van het kijken naar interviews, docu's, tv en filmfragmenten en dan vooral 'behind the scenes' filmpjes. Ook bloopers van favoriete series doen het altijd goed bij me.

Wel maf dat ik als fervent gebruiker niet bekend was met het feit dat je je kunt abonneren. Nooit gedaan maar ik heb nu een paar abonnementen genomen en wordt op de hoogte gehouden via de mail. Wel was ik bekend met het feit dat je videolijstjes kunt samenstellen. Dit doe ik niet vaak, soms als ik een fragment zo leuk vind dat ik het wil bewaren.

Soms is het inderdaad lastig om de filmpjes te vinden die je zoekt. Er zit vaak ook oude zooi bij de zoekresultaten. De nieuwste video komt niet altijd automatisch bovenaan de lijst te staan. Gelukkig kun je zoekresultaten verfijnen op 'laatst toegevoegd' etc. Wel jammer dat een fragment max. 10 minuten kan duren. Ik hoop dat ze dat nog eens gaan veranderen.

Wat kunnen we als mediatheek met youtube? We zouden een account kunnen aanmaken en een filmpje kunnen maken over de mediatheek, een rondleiding bijvoorbeeld. Of iets met informatievaardigheden misschien? Verder heb ik eigenlijk nog niet zo'n idee.

Tot slot nog een filmpje over Christian the lion, sentimenteel dat wel...maar erg mooi.

vrijdag 5 juni 2009

Ding 15 Podcasts

Zo, er zijn wel heel veel podcasts! Op allerlei gebied ook. Ik heb er een aantal beluisterd via Podplaza en Gespod. Ook heb ik me geabonneerd op de podcasts van DOK Delft. Maar wat blijkt, na een paar minuten ben ik al afgedwaald. Ook ben ik blijkbaar erg gevoelig voor stemmen want als de stem mij niet bevalt, ben ik ook al meteen weg of ga ik me irriteren.. De podcasts die me wel interessant leken, moest ik voor betalen of me registreren, had ik geen zin in.

Ik zie het nut van podcasts zeker in maar ik moet er nog eentje vinden die ik interessant genoeg vind om helemaal te beluisteren. Het kan ook mij liggen aangezien ik bijvoorbeeld ook niet hou van veel gepraat op de radio. Even is wel leuk maar het gaat me toch om de muziek. Internetradio werkt trouwens ook prima, en is live!

Genoeg over mij. Wat zouden wij als hogeschoolbibiotheek met podcasts kunnen? We zouden ze ieder geval beschikbaar kunnen stellen via de mediatheekwebsite of catalogus. Ik denk dan aan taalcursussen bijvoorbeeld. Of via de catalogus linken naar podcasts van de auteur die een lezing geeft bijvoorbeeld. Ook zou het wat kunnen zijn om podcasts van van hoorcolleges via de website beschikbaar te stellen. Al is dat laatste dan weer niet helemaal logisch misschien... Zou je als student naar de mediatheekwebsite gaan om hoorcolleges te beluisteren? De sharepointsite van de docent of het vak lijkt me dan logischer.

dinsdag 26 mei 2009

Ding 14 Instant messaging

Ben het meest bekend met msn, of Windows Live messenger zoals dat nu heet. Soms vind ik het wel leuk om even met een bekende te chatten. Wel ben ik ben altijd wel blij dat je zelf kunt bepalen of je online wilt zijn of niet dus dat je zelf kunt bepalen of je wilt chatten. Maar in principe vind ik het een prima uitvinding. Al moet ik zeggen dat online pesten via msn etc. enzo bij jongeren echt schrikbarend schijnt te zijn, maar goed da's weer een heel ander verhaal...

Ik zie voor de mediatheek zeker een uitdaging om eens wat te gaan doen met instant messaging. Zou het wat zijn om een chatfunctie in te bouwen op de site? Een soort Aladdin waar mensen direct met hun vragen terecht kunnen en kunnen chatten met een mediathecaris. Natuurlijk zal er wat onzin bij zitten maar het lijkt me best een uitdaging het gewoon eens te proberen, kijken wat er gebeurt.

Ik heb in mijn blog nu ook een chatfunctie geopend dus wie wil...

Ding 13 Online kantoortoepassingen

Ik zit een beetje rond te neuzen op Google docs en lees van alles over de toepassingen. Heb net wat foto's van Ilka bekeken. Hardstikke leuk. Maar: als ik met collega's aan een document wil werken gebruik ik het intranet (Sharepoint). Wat is dan het nut van Google docs op het werk? Dat is me niet duidelijk. Ok, als ik prive met vrienden aan documenten zou willen werken kan het heel handig zijn. Dit zie ik niet snel gebeuren. Nee, ik geloof dat ik dit een van de mindere dingen vind. Kan er weinig mee en ga liever twitteren

Ding 12 twitter

Heb een account aangemaakt en ga er mee aan de slag. Een FEM mediatheektwitter lijkt me hardstikke leuk. Wordt zeker vervolgt...

Zo, ik zit nu een paar dagen op Twittter en heb een aantal personen en instanties die ik volg. Ik merk dat je het wel bij moet houden, voor je het weet loop je enorm achter. Omdat de berichtjes zo kort zijn en vaak ook reacties op anderen, snap ik soms niet eens waar het over gaat. Wat me trouwens ook opvalt is dat het lastig te bepalen is of degene die je volgt ook echt die persoon is. Zeker als het een artiest of ander bekend persoon betreft. Vaak kun je het dan wel weer zien aan het aantal volgers. Maar toch.

Het twitteren vind ik best ok maar het gaat wel een beetje snel vervelen.

Toch lijkt me het nog steeds leuk, een mediatheektwitter. Laten we het maar eens uitproberen!

maandag 18 mei 2009

Ding 12 Spelen in de Wiki zandbak


Hierbij mijn kleine bijdrage over mijn favoriete stad: Londen!

Ding 11 Wiki's

Daar ben ik weer. Ik heb de verschillende links bekeken waaronder de video Wikis in plain English. Interessant. Ik merk trouwens dat het aantal te bekijken links schijnt te groeien bij elk nieuw ding; of ligt dat aan mij.


Ik ga maar wat selectiever worden want het kost behoorlijk wat tijd om ze allemaal te bekijken. Iets anders, het kost me behoorlijk wat moeite om 1 smiley toe te voegen, bij het uploaden krijg ik er zo 50 die ik dan allemaar weer weg moet halen, bizar.

Terug naar wiki's. Ik denk dat ze zeker bruikbaar zijn voor ons. Het schijnt ook goed mogelijk te zijn een wiki in sharepoint te bouwen. Op dit moment doen we daar als FEM mediatheek nog niks mee. Het is misschien een goed idee een wiki te bouwen voor handleidingen en procedures biivoorbeeld. Handiger dan het steeds heen en weer mailen van stukken. We hebben een tijdje geleden trouwens een informatiepagina gemaakt waar docenten kennis kunnen maken met allerlei web 2.0 dingen. Dat had ook een wiki kunnen zijn. Dat was veel interactiever geweest. We moeten maar eens kijken of we daar nog iets mee willen....

maandag 11 mei 2009

Ding 10 Social bookmarking en delicious

Ik heb goed rondgekeken op Delicious. Best interessant om de favorieten van anderen te bekijken. Ik merk dat ik zelf weinig behoefte heb om mijn favorieten met anderen te delen, zie daar ook het nut niet echt van in. Ook zijn de favorieten die ik thuis gebruik, meestal anders dan die op mijn werk dus voor mij is de behoefte niet groot ze op 1 plek verzameld te hebben zodat je er overal bij kan. Ik heb ze daar ook redelijk geordend. Geen mappen en submappen hoor, zo georganiseerd ben ik dan weer niet. Op alfabet is geordend genoeg voor mij.

Voor mijn werk zou delicous handig kunnen zijn, bijvoorbeeld voor het bijhouden van mijn vakgebieden en verzamelen van nieuwe internetlinks voor op de site. Ik twijfel of het nuttig is om als mediatheek een groot aantal verzamelingen van links in Delicous aan te leggen. Misschien dat anderen goeie redenen kunnen bedenken?

dinsdag 28 april 2009

Ding 9 Web 2.0 visie






Na een aantal dingen gedaan te hebben lijkt me web 2.0 behoorlijk onmisbaar voor bibiotheekland.

We kunnen voor onze mediatheek een blog opzettten, dit lijkt me interessant voor ons en onze gebruikers. Daar zouden we allerlei nieuwtje e.d. in kunnen zetten. Nog sneller en 'hipper' is het wellicht om een mediatheektwitter op te starten waar we korte berichtjes kunnen plaatsen over van alles en nog wat (nieuwsberichten, aanwinsten, cursus aankondigingen, veranderde openingstijden, noem maar op).

RSS is natuurlijk erg geschikt als attenderingsservice, daar moeten we maar snel mee beginnen.

Ik denk dat we de catalogus ook een stuk meer web 2.0 kunnen maken: beoordelingen van gebruikers, verwijzing naar librarything (doet de UBU ook), chatfunctie, etc. Een stuk interactiever moet toch zeker kunnen.

Diverse foto(bewerkings)programa's lijken me ook zeker nuttig: foto's van nieuwe aanwinsten op de site, twitter of blog en mooie aankondigingen maken bijvoorbeeld. Kortom, voor PR doeleinden zeker geschikt.

Mogelijkheden genoeg en ik ben benieuwd naar wat er allemaal nog gaat komen.

Ding 8 Online plaats bewerken





Dit is leuk! Wel jammer dat onderaan Fototrix blijft staan trouwens. Ik ga even een andere bewerkingssite proberen. O ja, ik gebruik alleen Flickr plaatjes die onder de creative commons vallen natuurlijk!




Hier een plaatje van Flickr waar ik m.b.v. Flickr Toys een filmposter van heb gemaakt. Geweldig. Dit zou voor ons hardstikke leuk kunnen zijn voor het maken van allerlei aankondigingen.






















Ding 7 Flickr verder ontdekken

Dat zijn veel Flickr toepassingen zeg! Ik heb er een paar bekeken. Ik vind o.a. Spell with flickr wel leuk, al is het me niet duidelijk wat je met de gespelde woorden kunt doen, lukt me niet om ze als een plaatje op te slaan bijvoorbeeld. Wel per letter trouwens.
Google maps was me al bekend en is zeker handig.
Google Findr: ziet er goed uit. Je zou het eventueel bij bibiotheek instructies kunnen gebruiken om het belang van het kiezen van goede trefwoorden te laten zien.
The trading cards vind ik niet zo, wat je er mee moet is me niet helemaal duidelijk. Een soort digitale visitekaartjes, dat snap ik, maar niet echt aan me besteed.
Het zijn ieder geval een hoop dingen en er valt nog veel te ontdekken, da's duidelijk.

maandag 20 april 2009

Ding 6 Ontdek Flickr


Op Flickr kun je prachtige foto's vinden. Ik heb deze gekozen omdat ik gek ben op snorkelen, vissen en aquaria. Deze is genomen in de Rode Zee bij Egypte, daar heb ik zelf ook gesnorkeld. Echt prachtig daar.

Er staan zulke mooie foto's op Flicker dat ik (nog) niet de behoefte heb zelf foto's te delen. Ben toch een beetje teveel amateur vind ik. Je merkt ook dat de wat mindere foto's amper reacties opleveren of negatief commentaar.

vrijdag 3 april 2009

Ding 5 RSS feeds vinden



Ik ben nu vooral bezig om allerlei rss feeds te vinden, voor zowel werk als prive. Ik heb besloten Netvibes te blijven gebruiken, en (voorlopig?) niet nog een andere reader, dan wordt het te onoverzichtelijk voor mij. Plan is nu om zoveel mogelijk leuke en interessante feeds te verzamelen en me de routine aan te leren elke dag te beginnen met het lezen van Netvibes. Later kan ik altijd de feeds weggooien die ik niet blijk te lezen en die me niet interesseren. Ik heb allerlei tabs aangemaakt in Netvibes, werkt prima en wel zo overzichtelijk. Ook prettig om bij een nieuw bericht meteen naar de site door te kunnen klikken.

Google Blog search: ben bezig allerlei interessante en ook minder interessante blogs te ontdekken. Ik rol zo van de ene in de andere blog.

donderdag 2 april 2009

Ding 4 RSS

Ik heb accounts aangemaakt bij Netvibes en Google Reader. Ik moet zeggen dat Netvibes mijn voorkeur heeft: het ziet er allemaal strakker uit, visueel aantrekkelijker en dat vind ik wel belangrijk. Google Reader is wel wat overzichtelijker maar oogt nogal saai.
Wel vond ik het wat irritant dat je bij een nieuw bericht maar een klein gedeelte ziet. Om het hele bericht te lezen moet je doorklikken naar de bron. Gelukkig blijk je te kunnen instellen dat je meteen naar de bron doorklikt, scheel weer tijd en gemuis. Dit met dank aan coach Ilka.

Nu moet ik het nog in mijn systeem krijgen om Netvibes echt te gaan gebruiken. Ik ben zo gewend even snel langs mijn favoriete internetpagina's te browsen.

donderdag 26 maart 2009

Ding 2 Ervaringen met web 2.0

Ik heb wel wat ervaring met web 2.o. Ik heb een tijdje op Hyves gezeten maar dat vond ik wat tegenvallen. Vooral jammer dat de mensen die ik daar zocht niet op Hyves stonden. Maar wie weet ga ik me weer aanmelden. Verder heb ik een account op librarything. Dat is best leuk maar om nu in mijn vrije tijd boeken te gaan catalogiseren.... Wel ok vind ik de aanbevelingen die Librarything stuurt als je een lijst met titels hebt.
Ik maak veel gebruik van youtube, dat vind ik echt geweldig. zelf post ik nooit iets maar bekijk veel film, serie en videoclips.

Ding 2 Bloggen

Hoi, dit is mijn eerste blog. Ik heb gebruik gemaakt van de weblogsoftware Blogger. Tot nu toe lijkt het allemaal vrij duidelijk te zijn. Ik ben erg benieuwd wat ik nog allemaal tegen ga komen.